Fleet Controller

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 32-40 uur
 • Opleidingsniveau HBO+
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Sittard
 • Vakgebied Finance

Dit is de rol

Fleet, of verhuurartikelen, is het belangrijkste onderdeel van Boels Rental en daarmee is deze rol van cruciaal belang. Ieder jaar investeren we honderden miljoenen in nieuwe machines zodat onze fleet in optimale staat is en past bij de vraag van onze klanten. 

 

Wat ga je doen

Als Business Controller Fleet ben je het financiële geweten van, en een belangrijke sparringpartner voor de Chief Procurement Officer en zijn team. In de samenwerking met, en als onderdeel van dat team, breng je financiële en business expertise in en weet je constructief te challengen, te adviseren en vooral ook te leveren. Dit doe je op basis van inzicht en inhoudelijke argumenten, duidelijke “data gedreven” stuurinformatie en met overtuigingskracht.  Je bent daarnaast nauw betrokken bij het overall CAPEX besluitvormingsproces binnen Boels. Je volgt de investeringen door de totale investment cycle  en je geeft op analytische wijze inzicht in de CAPEX investeringen gecombineerd met de organisatorische doelen. Daarmee heb je een coördinerende rol tussen de andere controllers en de afdelingen die zij ondersteunen waar ook investeringen gedaan worden zoals vastgoed, IT en wagenpark.

Verder lever je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Business Control, maar ook de gehele financiële organisatie (> 150 mensen) help je naar een hoger niveau  met jouw kennis en ervaring. Vanzelfsprekend bestaat je takenpakket uit diverse planning- en control werkzaamheden en ad hoc analyses die nodig zijn in het voorzien van stuurinformatie en input voor besluitvorming.

Als Business Controller Fleet werk je vanuit ons hoofdkantoor in Sittard en in deze functie kun je ook deels thuiswerken.

Aangezien het een internationale functie betreft waar je ook nauw samenwerkt met collega’s in de Nordics, is reizen ook onderdeel van je functie.

 

De Boels-familie

Als snelst groeiend familiebedrijf, met 1.5 MRD (2022) omzet, gegenereerd door ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 18 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders (#2) in machine- en gereedschapsverhuur. Onze waarden beschrijven de manier waarop we werken. Ten eerste zijn we proactief. Samen krijgen wij zaken voor elkaar en zetten we die extra stap. Met onze toewijding en het vertrouwen wat we nadrukkelijk elke dag van elkaar ervaren, leveren wij het beste resultaat. Daarnaast denken en werken we als één bedrijf. We delen onze ideeën en werkwijze. Zijn er problemen? Samen lossen wij ze op! Want samen vormen we één grote, oranje familie!

Het oranje team waar jij bij de aanvang van een loopbaan bij de Boels groep bij start  bestaat uit 11 collega’s verdeelt over verschillende locaties. De sfeer is altijd goed, je collega's zijn experts op hun gebied en kijken uit naar jouw versterking. Klinkt dat niet als een mooie uitdaging?

 

Jouw profiel

Wij zoeken een gedreven, mensgerichte collega met een “can-do” attitude. Iemand die een stap extra zet, analytisch en innovatief is en graag een proactieve bijdrage levert aan de permanente groei van de business en aan het verder ontwikkelen van niet alleen de afdeling Business Control, maar de gehele financiële organisatie. Je bent niet op zoek naar een baan, maar naar een carrière binnen een bijzonder succesvol familiebedrijf, waar de mogelijkheden om je te ontwikkelen nagenoeg onbeperkt zijn.Jij:

 • hebt een WO opleiding afgerond met een (bedrijfs-) economische of bedrijfskundige richting. Een al of nog niet voltooide RA of RC opleiding is een pré.
 • hebt minimaal 5 jaar ervaring in een financiële of bedrijfskundige functie
 • beschikt over een uitstekend analytisch vermogen, kunt complexe zaken snel doorgronden en weet dit met een eigen stijl, effectief te vertalen naar de business
 • kijkt verder dan je eigen afdeling en denkt mee in de grotere thema’s binnen de onderneming
 • bent communicatief sterk, doelgericht en omarmt de focus op winstgevende groei en cash
 • bent innovatief en altijd op zoek hoe morgen beter wordt dan vandaag
 • vindt dat ook finance niet ontkomt aan de vele ontwikkelingen op IT gebied
 • hebt uitstekende kennis van de basis MS Office applicaties als Excel en PowerPoint. Kennis van SAP of een vergelijkbaar systeem is een pré
 • beschikt over uitstekende Engelse vaardigheden in zowel woord as geschrift. Kennis van de Duitse taal komt tevens goed van pas

“Attitude”, “Boels as one” en “Commitment” vormen het DNA van Boels Rental. Herken jij je hierin, dan zijn we benieuwd naar jouw sollicitatie.

 

Wat wij bieden

Als je bij ons komt werken als Business Controller, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past op basis van een fulltime bruto maandsalaris

28 verlofdagen per jaar (en de mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)

Pensioenregeling, laptop, smartphone, reiskostenvergoeding en evt. thuiswerkvergoeding

Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven

Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!

Bij de selectie willen we ook vooral je ambities ervaren en bespreken op welke wijze een carrière bij Boels zich voor jou kan ontwikkelen. We hopen je namelijk voor de lange termijn bij Boels te mogen verwelkomen en dus niet alleen een baan aanbieden maar meer nog een carrière met alle ondersteuning die daar bij hoort. We zullen hier ook bij de selectie al nadrukkelijk aandacht aan schenken.

 

 

Solliciteren

Is deze vacature van Business Controller Fleet bij Boels in Sittard een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Neem dan contact op met Marielle Boer telefonisch of via Whatsapp op 06-28757591. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via