Health & Safety Engineer

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 32-40 uur
 • Opleidingsniveau MBO+
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Sittard, Nusterweg 61a
 • Vakgebied Staf

Dit is de rol

Wat ga je doen?

Als Health & Safety Engineer heb je een mobiele functie waarin je vanuit standplaats werkzaam bent op diverse Boels locaties in Zuid en Zuid/West Nederland. Vanuit jouw kennis en ervaring ben jij de kartrekker op gebied van veilig en gezond werken en kunt regels, standaarden en procedures vertalen naar de praktijk. Je hebt een brede rol waarin je gesprekspartner en adviseur bent voor het management en directie van jouw business units.

 

Je werkt nauw samen met het lokale management om het health & safety systeem te onderhouden en zorgt ervoor dat de certificeringen verkregen en behouden blijven. Je voert interne audits uit op gebied van health & safety, onderwerpen als energiemanagement en duurzaamheid komen hier ook bij kijken. Tevens zorg je voor de planning en voorbereiding van externe audits (bijv. VCA, SCL) en begeleidt de externe auditors. Je bereidt het jaarplan voor, bent kartrekker voor de uitvoering van deze plannen en monitort de voortgang bij collega’s. Op gebied van wet- en regelgeving, interne standaarden en vereisten (VCA, ISO) ben jij eerste aanspreekpunt. Bij ongevallen analyseer jij de data en op basis hiervan stel je een actieplan op om herhaling in de toekomst te voorkomen.

 

Door jouw regelmatige aanwezigheid op de werkvloer kun je ongewenst gedrag signaleren en collega’s hierop aanspreken. Je geeft constructieve feedback aan de betrokken medewerkers en de verantwoordelijke managers. Tevens verzorg jij coaching, toolboxen en veiligheidstrainingen voor de medewerkers op de diverse locaties en creëert daarmee meer draagvlak voor veilig werken.

Je hebt een zelfstandige rol maar bent niet alleen! Je komt in een team met meerdere collega’s die elk verantwoordelijk zijn voor een gebied in Nederland of Business unit.
 

De Boels-familie
Met ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 18 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur. Onze waarden beschrijven de manier waarop we werken. Ten eerste zijn we proactief. Samen krijgen wij zaken voor elkaar en zetten we die extra stap. Met onze toewijding leveren wij het beste resultaat. Daarnaast denken en werken we als één bedrijf. We delen onze ideeën en werkwijze. Zijn er problemen? Samen lossen wij ze op! Want samen vormen we één grote, oranje familie! Jij komt te werken in de regio Zuid binnen een team dat bestaat uit 3 enthousiaste collega’s. Jullie maken deel uit van een groter team dat periodiek samenkomt om best practices te delen. Er heerst binnen het team een open sfeer en iedereen is welkom. Klinkt gezellig toch!

 

Jouw profiel

Enthousiast en hands-on, dit ben jij en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als Health & Safety Engineer de beste te worden bij Boels, heb/ben je:

 • Een MVK’er met enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in een groot bedrijf met meerdere werklocaties;
 • Affiniteit met bouw en techniek;
 • In het bezit van je VCA;
 • Vloeiende taalbeheersing van zowel Nederlands als Engels;
 • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden, resultaatgericht, integer en doorzettingsvermogen.
   

Wat we bieden
Als je bij ons komt werken als Health & Safety Engineer, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past, tussen de  €2.874 en €4.106  op basis van een fulltime maandsalaris (40 uur);
 • 28 verlofdagen per jaar (en mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen);
 • Bij deze functie krijg je een bedrijfswagen en wanneer je gedeeltelijk thuiswerkt, ontvang je daar een aangepaste vergoeding voor;
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven;
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!


Solliciteren
Is deze vacature van Health & Safety Engineer in de regio Zuid een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Neem dan contact op met Marielle telefonisch of via WhatsApp op 06-28757591. Hoor ik snel wat van je?  

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via