Financial Controller

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBO+
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Sittard, Dr. Nolenslaan 140
 • Vakgebied Finance

Dit is de rol

Wat ga je doen?

Als Financial Controller op ons hoofdkantoor in Sittard houd jij je bezig met het doorgronden en optimaliseren van financiële en business processen, het analyseren en controleren van cijfers en zo te zorgen dat Boels financieel “in control” is. Uiteraard ben je actief in de maand- en kwartaalafsluitingen en heb je een aandeel in de jaarafsluiting van de verschillende Boels entiteiten.

Je speelt een belangrijke rol in diverse projecten en trekt de kar op verschillende onderwerpen, zoals het ontwerpen en verbeteren van processen, de integratie van een overgenomen bedrijf, of het implementeren van nieuw systeem. Jouw technische handigheid maakt dat je nieuwe tools en systemen snel oppikt en anderen hierin kunt meenemen. Dit alles gebeurt in een complexe en dynamische omgeving en in samenwerking met andere afdelingen binnen Boels.

Boels bevindt zich in een fase van groei en ontwikkeling waardoor veranderingen elkaar snel opvolgen. Omdat je jouw vaste werkzaamheden 50-50 afwisselt met jouw projecten heb je een uitdagend en afwisselend takenpakket. Je maakt deel uit van de financial control afdeling, die verantwoordelijk is voor juiste financiële cijfers/rapportages van de Boels Rental Groep. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Sittard en in deze functie kun je ook deels thuiswerken.

De Boels-familie
Het familiebedrijf Boels is met name door talloze overnames uitgegroeid tot één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur met ruim 7.000 werknemers en 750 filialen in 18 landen. Samen vormen we één grote, oranje familie! Jij komt te werken in Sittard binnen een team dat bestaat uit enthousiaste collega’s in verschillende disciplines. Het is een team waar hard gewerkt wordt maar waar zeker ook ruimte is voor gezelligheid. Er is veel aandacht voor je eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Het team bestaat uit (met jou erbij) 4 financial controllers die rapporteren aan de manager Financial Control. Het team deelt een passie voor finance en IT en heeft een sterke drive om processen te optimaliseren.

Jouw profiel

Ambitieus en hands-on; jij bent het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als Financial Controller de beste te worden bij Boels, heb/ben je:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de Finance of Control richting, aangevuld met minimaal 8 jaar werkervaring waarvan 5 jaar in een soortgelijke functie;
 • In staat om met een mix van theoretische kennis, technische skills en creativiteit finance processen te optimaliseren;
 • Kennis van en ervaring met IFRS accounting;
 • Ervaring met SAP en uitstekende kennis van Excel (VBA en/of Powerquery is een pré);
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits;
 • Een teamspeler met een pro-actieve houding, die zelfstandig en pragmatisch kan omgaan met veranderingen.

Wat we bieden

Als je bij ons komt werken als Financial Controller in Sittard, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past
 • 28 verlofdagen per jaar (en de mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)
 • Pensioenregeling, laptop, smartphone, reiskostenvergoeding en evt. thuiswerkvergoeding
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!

Bij de selectie willen we ook vooral je ambities ervaren en bespreken op welke wijze een carrière bij Boels zich voor jou kan ontwikkelen. We hopen je namelijk voor de lange termijn bij Boels te mogen verwelkomen en dus niet alleen een baan aanbieden maar meer nog een carrière met alle ondersteuning die daar bij hoort.

Solliciteren!

Is deze vacature van Financial Controller een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Neem dan contact op met Michelle Mallie telefonisch of via Whatsapp op 06-4108 5663. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via