Category Manager Industrial Products

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 32-40 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Rotterdam-Europoort; Industrial
 • Vakgebied Hoofdkantoor

Dit is de rol

Wat ga je doen?

Als Category Manager Industrial Products ben je in de breedste zin verantwoordelijk voor de inkoop van producten voor Boels Industrial. In deze rol ben je onderdeel van het Procurement team in Rotterdam Europoort maar zul je ook wekelijks te vinden zijn op Industrial vestigingen in Sittard en Geleen.

Boels Industrial neemt een speciale plaats in binnen Boels. Verhuringen vinden vaak plaats als onderdeel van grote projecten. Door planmatig in te kopen willen we hier zoveel mogelijk op anticiperen. Echter: ad hoc aankopen zijn bovengemiddeld vaak nodig om onze klant te ondersteunen. Specificaties en klantvereisten wijken vaak af van de vragen van klanten in andere branches, denk hierbij aan lasmachines, ATEX verlichting en compressoren en generatoren. Om succesvol te zijn in deze rol is het ontwikkelen van technische kennis van deze producten belangrijk.

Naast verhuurproducten hou je je ook bezig met de inkoop van verkoopartikelen. Dit kunnen machines zijn, maar ook toebehoren. Voor dit pakket liggen minstens twee verbeterstappen op je te wachten namelijk het rationaliseren van het leveranciersportfolio over de verschillende vestigingen van Boels Industrial en het verbeteren van de supply chain, onder andere door lokale voorraden te verlagen en meer centraal uit te leveren.

Boels Industrial heeft naast genoemde vestigingen in Sittard en Geleen, ook vestigingen in Dordrecht, Antwerpen, Emmen, Appingedam, Bottrop en Offenbach (DE) Ook die vestigingen zul je met enige regelmaat aandoen. Doordat het een nieuwe rol betreft heb je zelf een extra grote invloed op de invulling ervan.

Binnen je functie krijg je te maken met interne en externe stakeholders. Voorbeelden zijn de lokale inkopers en accountmanagers, de Fleet Manager en de Product Manager van Boels Industrial. Je bent, als Category Manager, in staat om verschillende rollen aan te nemen, gedurende het proces. Je belangrijkste KPI is het tijdig realiseren van aankopen die de beste TCO hebben voor Boels.

De Boels-Familie
Met ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 18 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur. Onze waarden beschrijven de manier waarop we werken. Ten eerste zijn we proactief. Samen krijgen wij zaken voor elkaar en zetten we die extra stap. Met onze toewijding leveren wij het beste resultaat. Daarnaast denken en werken we als één bedrijf. We delen onze ideeën en werkwijze. Zijn er problemen? Samen lossen wij ze op! Want samen vormen we één grote, oranje familie!
Het oranje team in Rotterdam is opbouwend. Je hebt dus nog alle mogelijkheden om richting te geven aan je eigen categorieën. Je rapporteert aan de Manager Fleet Investments and Procurement.
Jouw profiel

Procesmatig en conceptueel denkvermogen; jij hebt het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als Category Manager de beste te worden bij Boels, heb je:

 • Een HBO werk- en denk niveau.
 • Ervaring binnen het inkoop vak. Inkoopterminologie en frameworks zijn jou bekend.
 • Je besluitvorming richt zich op Total Cost of Ownership. Waar het gaat om het inkoopbeleid heb je een helikopterview. Je weet het duidelijke verschil tussen inkoop en Procurement en handelt hier ook naar.
 • Je bent breed georiënteerd en kunt je gemakkelijk tussen categorieën verplaatsen en je bent in staat om verschillende rollen, tijdens verschillende fases in het proces aan te nemen.
 • Heb jij ervaring met industrie en/of chemie dan is dat een plus. Minimaal vereist is een affiniteit met techniek en machines.

Wat we bieden
Als je ons komt versterken als Category Manager, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past, tussen de € 3.243,- en €4.633,- bruto op basis van een fulltime bruto maandsalaris (40 uur) en een aantrekkelijke bonusregeling
 • 28 verlofdagen per jaar (en mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)
 • Reiskostenvergoeding richting Rotterdam Europoort en wanneer je gedeeltelijk thuiswerkt, ontvang je daar een aangepaste vergoeding voor. Voor het reizen onder werktijd kun je gebruik maken van een pool auto.
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!

Solliciteren!

Is deze vacature van Category Manager in Rotterdam Europoort een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag?  Mijn naam is Nina en ik geef graag antwoord, telefonisch of via WhatsApp op +31(0)6 1138 8071. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via