EDI Specialist

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Sittard, Philipsterrein
 • Vakgebied IT

Dit is de rol

Wat ga je doen?

Boels is op dit moment bezig met een grote digitaliseringsslag. Betreffende E-Invoicing,  E-Ordering en verdere Customer Integrations volgen aanvragen en projecten elkaar in een hoog tempo op. Als EDI-Specialist lever je hierbinnen een belangrijke bijdrage.

 

Als EDI specialist ben je de beheerder van onze customer integration omgeving. Vanuit projecten en de organisatie komen verander / aanpassingsverzoeken. Met jouw kennis en kunde ga je op zoek naar een goede bijpassende oplossing binnen EDI interfaces gebruikmakende van de verschillende message types en formaten (XML, cXML, EDIFACT, UBL). Je werkt samen met diverse collega’s zoals de Customer Intergration Specialist, IT project managers en interne klanten (veelal werkzaam in Sittard) vanuit verschillende bedrijfsonderdelen. Je staat daarnaast in continu contact met ontwikkelaars, partners en klanten en werkt samen om diverse extra functionaliteiten ontwikkeld en geïmplementeerd te krijgen.

Verder houd je je dagelijks bezig met oa. het begeleiden van EDI aanvragen ( Bijv. Invoice, Order, Despatch Advise). Hierbij gaat om het onboarden van nieuwe partners op een bestaand integratieplatform.
Het onderhouden van de bestaande EDI-verbindingen en klantintegraties. Denk hierbij aan het oplossen, opvolgen en documenteren van incidenten. Ook het uitvoeren van regressietesten in samenwerking met de business is hier onderdeel van.Het indienen en verder begeleiden van wijzigingsverzoeken die betrekking hebben op EDI en klantintegraties. Het opstellen van gebruikershandleidingen waar nodig.Het bieden van ondersteuning bij projecten betreffende EDI en klantintegraties.Je hebt frequent contact met verschillende afdelingen binnen en buiten IT alsmede met verschillende partners en klanten.Deelname aan verbeterprojecten, zoals: optimaliseren van het O2C (Order to Cash) proces en het verder digitaliseren van de facturatiestroom. Dit alles doe jij vanuit Sittard of remote voor de gehele Boels organisatie.


De Boels-Familie
Met ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 18 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur. Onze waarden beschrijven de manier waarop we werken. Ten eerste zijn we proactief. Samen krijgen wij zaken voor elkaar en zetten we die extra stap. Met onze toewijding leveren wij het beste resultaat. Daarnaast denken en werken we als één bedrijf. We delen onze ideeën en werkwijze. Zijn er problemen? Samen lossen wij ze op! Want samen vormen we één grote, oranje familie!
Het oranje team in Sittard waar jij (remote) bij kan horen bestaat uit enthousiaste collega’s in diverse rollen.

Je maakt onderdeel uit van het IT Operations team en je rapporteert aan de Manager IT Operations. In dit team ligt de nadruk op het verder automatiseren en digitaliseren van de organisatie, voor zowel de verhuur business units als ook de ondersteunende afdelingen.


Jouw profiel

Communicatief sterk en kennis met EDI toepassingen; jij bent het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als EDI specialist de beste te worden bij Boels, heb je:

 • Minimaal HBO denkniveau.
 • Ervaring met XLST, XML en Edifact, of staat ervoor open om dit te leren
 • Ervaring met uitvoeren van GAP-Analyses;
 • Bekend met ERP processen;
 • Ervaring met B2B integraties;

 

Wat we bieden
Als je ons komt versterken als EDI Specialist, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past;  tussen de € 2.874,- en € 4.106,- bruto op basis van een fulltime bruto maandsalaris (40 uur)
 • 28 verlofdagen per jaar (en mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)
 • Reiskostenvergoeding richting Sittard en wanneer je (gedeeltelijk) thuiswerkt, ontvang je daar een aangepaste vergoeding voor
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!


Solliciteren!

Is deze vacature van EDI Specialist in Sittard of remote een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Mijn naam is Marielle en ik geef graag antwoord via WhatsApp op 06-28757591. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via