Sustainability Specialist

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau WO
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Sittard, Dr. Nolenslaan 140
 • Vakgebied Headquarter

Dit is de rol

Wat ga je doen?
Duurzaamheid krijgt een steeds belangrijkere plaats in de strategie van Boels. Om deze ontwikkelingen aan te jagen zoeken wij een Sustainability Specialist op ons hoofdkantoor in Sittard. Als Sustainability Specialist word je de drijvende kracht achter het interne en externe duurzaamheidswerk van Boels in de Benelux, met een initiële focus op Nederland. Dit op vier focusgebieden: milieu, sociaal, zorg voor de klant en zorg voor de medewerker. Je werkt operationeel, maar draagt ook bij aan strategieontwikkeling. Je ontwikkelt en beheert processen zoals eisen aan leveranciers en onze gedragscode en verankert deze binnen de organisatie.

Omdat duurzaamheid in het hele bedrijf doorwerkt, heb je veel contactgebieden binnen het bedrijf en een nauwe samenwerking met de collega's, met name op het hoofdkantoor in Sittard. Je neemt ook actief deel aan de vergaderingen van het lokale en Groepsmanagementteam, wanneer er onderwerpen op de agenda staan die te maken hebben met duurzaamheid. Het is jouw verantwoordelijkheid om de interne organisatie op te leiden op het gebied van duurzaamheid. Tevens initieer en neem je deel aan stakeholderdialogen en partnerschappen voor duurzame ontwikkeling en stemt dit ook af met klanten.

Je bent een innemende communicator met een pedagogische inslag die informatie op een duidelijke manier kan presenteren en overbrengen op zowel operationeel als strategisch niveau. Daarnaast heb je een sterk vermogen om relaties en netwerken tot stand te brengen en behoud je goed evenwicht tussen diplomatiek zijn en eisen stellen.

Kortom, een veelzijdige functie waar je echt het verschil kan maken op gebied van duurzaamheid door jouw kennis en ervaring te delen!


De Boels-familie
Met ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 18 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur. Onze waarden beschrijven de manier waarop we werken. Ten eerste zijn we proactief. Samen krijgen wij zaken voor elkaar en zetten we die extra stap. Met onze toewijding leveren wij het beste resultaat. Daarnaast denken en werken we als één bedrijf. We delen onze ideeën en werkwijze. Zijn er problemen? Samen lossen wij ze op! Want samen vormen we één grote, oranje familie!

Jij komt te werken in Sittard binnen een team dat bestaat uit enthousiaste collega’s in verschillende disciplines. In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de CFO.
 

Wat vragen we van je?
Communicatief sterk en boordevol initiatief; jij bent het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als Sustainability Specialist de beste te worden bij Boels, heb je:

 • Een relevante WO bachelor- of masteropleiding afgerond gerelateerd aan sustainability, aangevuld met minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het sustainability werkveld;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving in de EU op gebied van sustainability initiatieven en reporting;
 • Operationele kennis van algemene ISO systematiek;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits en/of Frans is een pré;
 • Analytisch vermogen, en een sterk vermogen om verworven kennis met een pragmatische instelling om te zetten in praktische toepassingen.

Wat we bieden
Als je bij ons komt werken Sustainability Specialist, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past
 • 28 verlofdagen per jaar (en mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)
 • Reiskostenvergoeding richting Sittard en wanneer je gedeeltelijk thuiswerkt, ontvang je hier een aangepaste vergoeding voor
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!

Solliciteren
Is deze vacature van Sustainability Specialist in Sittard een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Neem dan contact op met Michelle Mallie via 06-4108 5663. 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via