Financial Controller

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau HBO+
 • Dienstverband Internal Employee
 • Standplaats Sittard, Dr. Nolenslaan 140
 • Vakgebied Finance

Dit is de rol

Boels pitstop

Als Financial Controller op ons hoofdkantoor in Sittard houd jij je bezig met het doorgronden en optimaliseren van financiële en business processen, het analyseren en controleren van cijfers en zo te zorgen dat Boels financieel “in control” is. Uiteraard ben je actief in de maand en kwartaalafsluitingen en heb je een aandeel in de jaarafsluiting van de verschillende Boels entiteiten.

Je speelt een belangrijke rol in diverse projecten en trekt de kar op verschillende onderwerpen, zoals het ontwerpen en verbeteren van processen, de integratie van een overgenomen bedrijf, of het implementeren van nieuw systeem. Jouw technische handigheid maakt dat je nieuwe tools en systemen snel oppikt en anderen hierin kunt meenemen. Dit alles gebeurt in een complexe en dynamische omgeving en in samenwerking met andere afdelingen binnen Boels.

Boels bevindt zich in een fase van groei en ontwikkeling waardoor veranderingen elkaar snel opvolgen en omdat je jouw vaste werkzaamheden 50-50 afwisselt met jouw projecten heb je een uitdagend en afwisselend takenpakket. Je maakt deel uit van de financial control afdeling, die verantwoordelijk is voor juiste financiële cijfers/rapportages van de Boels Rental Groep en werkt vanuit ons hoofdkantoor in Sittard.

De Boels-familie
Met ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 18 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur. Onze waarden beschrijven de manier waarop we werken. Ten eerste zijn we proactief. Samen krijgen wij zaken voor elkaar en zetten we die extra stap. Met onze toewijding leveren wij het beste resultaat. Daarnaast denken en werken we als één bedrijf. We delen onze ideeën en werkwijze. Zijn er problemen? Samen lossen wij ze op! Want samen vormen we één grote, oranje familie!  Jij komt te werken in Sittard binnen een team dat bestaat uit enthousiaste collega’s in verschillende disciplines. Het is een team waar hard gewerkt wordt maar waar zeker ook ruimte is voor gezelligheid. Er is veel aandacht voor je eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Het team bestaat uit 4 financial controllers die rapporteren aan de manager Financial Control. Het team deelt een passie voor finance en IT en heeft een sterke drive om processen te optimaliseren.

Het oranje team en jij

Ambitieus en hands-on; jij bent het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als Financial Controller de beste te worden bij Boels, heb/ben je:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de Finance of Control richting, aangevuld met minimaal 8 jaar werkervaring waarvan 5 jaar in een soortgelijke functie;
 • In staat om met een mix van theoretische kennis, technische skills en creativiteit finance processen te optimaliseren;
 • Kennis van en ervaring met IFRS accounting;
 • Ervaring met SAP en uitstekende kennis van Excel (VBA en/of Powerquery is een pré);
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits;
 • Een teamspeler met een pro-actieve houding, die zelfstandig en pragmatisch kan omgaan met veranderingen.

Bij de selectie willen we ook vooral je ambities ervaren en bespreken op welke wijze een carrière bij Boels zich voor jou kan ontwikkelen. We hopen je namelijk voor de lange termijn bij Boels te mogen verwelkomen en dus niet alleen een baan aanbieden maar meer nog een carrière met alle ondersteuning die daar bij hoort.

Je krijgt een heleBoels

Als je bij ons komt werken als Financial Controller in Sittard, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past
 • 28 verlofdagen per jaar (en de mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)
 • Reiskostenvergoeding richting Sittard en wanneer je gedeeltelijk thuiswerkt, ontvang je daar een aangepaste vergoeding voor
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!

Boelseye!

Is deze vacature van Financial Controller een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Ik geef graag antwoord via Whatsapp op 06-41085663. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via