Business Controller

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau WO
 • Standplaats Sittard, Dr. Nolenslaan 140
 • Vakgebied Finance

Dit is de rol

Boels pitstop

Zet jij de afdeling Business Controll in Sittard op scherp? Boels Rental is een van Europa’s leidende verhuurbedrijven voor machines, gereedschappen, tijdelijke huisvesting en event equipment. Met een internationale verhuurvloot in 17 landen verzorgt Boels verhuur opdrachten voor onder andere de bouwsector, industrie, overheden, particulieren en non-profit instellingen. Met de overname van Cramo in 2020 is de omvang van Boels Rental verdubbeld naar 1.2 MRD Omzet en hebben we de integratie bijna voltooid en het beste van beide werelden samen gebracht.

 

De groei in omvang en de transitie naar een nieuwe organisatie en besturingsmodel is vooral merkbaar op de afdeling Business Controlling die dit proces actief ondersteunt. De ontwikkelingen aan de voorkant van het bedrijf vragen om een steeds efficiëntere en effectievere samenwerking met de diverse teams die altijd snel en adequaat op de mogelijkheden in de markt reageren. Dit ligt aan de basis van de transformatie die de afdeling Business Controlling doormaakt: de focus verschuift van reporting naar proactief, toekomstgericht business partnerschapen bijsturing waar nodig. In de afgelopen maanden is de rol van Business Control steeds meer omarmt door de hele organisatie en heeft de afdeling haar plaats dicht bij het roer verworven.

 

Momenteel zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team om de voortdurend groeiende business te kunnen blijven ondersteunen.

 

Als Business Controller ben je het financiële geweten van en de belangrijkste sparringpartner voor de business. In de samenwerking en als onderdeel van het team, breng je financiële en business expertise in en weet je constructief te challengen, te adviseren en vooral ook te leveren. Dit doe je op basis van inzicht en inhoudelijke argumenten, duidelijke “data gedreven” stuurinformatie en met overtuigingskracht. Je bent nauw betrokken bij het besluitvormingsproces binnen Boels en je geeft op analytische wijze inzicht in de performance van je business.Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Business Control, maar ook de gehele financiële organisatie (> 150 mensen) help je naar een hoger niveau. Vanzelfsprekend bestaat je takenpakket uit diverse planning- en control werkzaamheden en ad hoc analyses die nodig zijn in het voorzien van stuurinformatie en input voor besluitvorming.

 

Wij zoeken een gedreven, mensgericht iemand met een can do attitude. Iemand die een stap extra zet, analytisch en innovatief is en graag een proactieve bijdrage levert aan de permanente groei van de business en bij het verder ontwikkelen van niet alleen de afdeling Business Control, maar de gehele financiële organisatie. Je bent niet op zoek naar een baan, maar naar een carrière binnen een bijzonder succesvol familiebedrijf, waar de mogelijkheden om je te ontwikkelen nagenoeg onbeperkt zijn

 

Het oranje team
Het oranje team in Sittard waar jij bij kan horen bestaat uit 5 enthousiaste collega’s. Jij komt thuis op de afdeling Business Control, die zorg draagt voor een gezond bedrijfseconomische beleid. Deze afdeling houdt toezicht op, en controleert, de interne bedrijfsprocessen op bedrijfseconomische en andere risico’s. Binnen de afdeling focus jij je voornamelijk op Duitsland. De afdeling Business Control is in haar huidige vorm binnen Boels Rental relatief nieuw en er is dan ook alle ruimte voor nieuwe ideeën. Kennis delen en samenwerken is cruciaal voor het team. Meer weten over Boels? Check hier ons verhaal.

Kom bij de Boels-familie

Communicatief sterk en analytisch: jij bent/kunt het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als Business Controller de beste te worden bij Boels, heb je:

 • een WO opleiding afgerond met een (bedrijfs-) economische of bedrijfskundige richting. Een al of nog niet voltooide RA of RC opleiding is een pré.
 • minimaal 4-5 jaar ervaring in een financiële functie
 • beschikt over een uitstekend analytisch vermogen, kunt complexe zaken snel doorgronden en weet dit met een eigen stijl, effectief te vertalen naar de business. Je bent communicatief sterk, doelgericht en omarmt de focus op winstgevende groei en cash. Je bent innovatief en altijd op zoek hoe morgen beter wordt dan vandaag en daarnaast vindt je ook dat finance niet ontkomt aan de vele ontwikkelingen op IT gebied. Je kijkt verder dan je eigen afdeling en denkt mee in de de grotere thema’s binnen de onderneming
 • hebt uitstekende kennis van de basis MS Office applicaties als Excel en PowerPoint. Kennis van SAP of een vergelijkbaar systeem is een pré
 • kunt je zowel in het Engels als Duits uitstekend uiten


Je krijgt een heleBoels
Als je ons komt versterken als Business Controller, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past, tussen de €4.500,- en € 6.000,- op basis van een fulltime maandsalaris (40 uur)
 • 25 verlofdagen per jaar
 • Woon-werk regeling richting Sittard
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness
 • Extra’s zoals huren met een forse personeelskorting, collectieve verzekeringen en Boels Benefit at work personeelskortingen.


Boelseye!

Is deze vacature van Business Controller in Sittard een schot in de roos? Upload nu jouw cv.

Toch nog een vraag? Ik geef graag antwoord via WhatsApp op 06-28757591of via mail: marielle.boer@boels.nl. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via