Manager Vehicle Fleet Management

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Sittard, Dr. Nolenslaan 116
 • Vakgebied Hoofdkantoor

Dit is de rol

Boels pitstop
Zet jij de afdeling Wagenpark bij Boels op scherp?  Boels Rental beschikt over eigen professionals op het gebied wagenparkbeheer. De afdeling vehicle fleet management is verantwoordelijk voor het beleid, de inkoop en het tactisch en operationeel beheer van alle voertuigen in eigen gebruik, het preventief en correctief onderhoud van ca. 2.500 voertuigen, in de 17 landen waar Boels Rental actief is. Het betreft personenvoertuigen alsook bedrijfswagens o.a. bestelbussen tot 25T kraanwagen met een steeds groeiende portefeuille. 

 

Als  Manager Vehicle Fleet Management  ben jij degene die er vanuit Sittard voor zorgt dat de het wagenparkbeheerproces van aanschaf t/m verkoop (met behulp van diverse IT systemen) gestroomlijnd verloopt. Jij stelt beleidsvisies en adviezen op en implementeert deze ook (samen met je team). Dit team stuur je aan door het stellen en opvolgen  van prioriteiten en daar waar nodig stuur je bij. Ook bij overnames ben je verantwoordelijk voor inventarisaties, advies en integratie van het wagenpark. Dit doe je d.m.v. inzicht in kosten (opstellen en bewaken van budgetten), inregelen van contracten en vastleggen van SLA’s. Om deze te controleren/bijsturen en optimaliseren maak je rapportages ten aanzien van KPI’s, kosten, leveranciersmanagement etc. Jij bent degene die weet wat er, op welk moment dan ook gebeurt binnen je eigen afdeling!

Daarnaast zorg je als Manager Vehicle Fleet Management er ook voor dat de contracten/inkoop met een goede prijs/kwaliteit verhouding worden genomen. Je houdt je bezig met vraagstukken zoals koop vs. lease, verduurzaming en innovatie van het wagenpark. Jij en je team in Sittard zijn de expert binnen Boels op dit gebied. Jullie zorgen ervoor dat het wagenparkproces toekomstbestendig is met behulp van de juiste competenties in het team en het gebruik van de juiste systemen en rapportages met als einddoel het optimaal en kostenefficiënt faciliteren van de logistieke processen van de operationele afdelingen en medewerkers. Dit doe je in nauwe samenspraak met de afdeling inkoop, de operatie en de externe leveranciers.


De Boels-Familie
Met ruim 7.000 collega’s, 750 filialen in 17 landen is het familiebedrijf Boels één van Europa’s leiders in machine- en gereedschapsverhuur. Samen vormen we één grote, oranje familie! Het oranje team in Sittard waar jij bij kan horen bestaat uit 9 enthousiaste collega’s in verschillende
 disciplines. Het betreft een team van specialisten op het gebied van wagenparkbeheer. Je rapporteert in deze rol aan de Head of Logistics, Operations Support en Fleet Sales.

Het oranje team en jij

Financieel sterk, organisatorisch sterk, analystisch, pragmatisch en organisatiesensitief: jij bent het en dus pas je binnen ons oranje team. Om daarnaast ook als  Manager vehicle fleet management  de beste te worden bij Boels, heb je:

 • HBO/WO (technisch, SCM, Logistiek) Bedrijfskundige achtergrond.
 • Minimaal 8-10 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en werkomgeving.
 • Kennis en ervaring met managementmodellen zoals lean six sigma.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.
 • Uitstekende beheersing van het MS-Office pakket, BI tools en IT pakketten t.b.v. Wagenparkbeheer.


Je krijgt een heleBoels
Als je ons komt versterken als Manager Vehicle Fleet Management, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit verwachten van Boels:

 • Een salaris dat bij jouw kwaliteiten en ervaring past
 • 25 verlofdagen per jaar, op te bouwen tot 28 dagen (en mogelijkheid om max. 5 dagen bij te kopen)
 • Reiskostenvergoeding richting Sittard
 • Boels Rental investeert in jouw ontwikkeling zodat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven
 • Bij ons blijf je fit met het fietsplan en bedrijfsfitness
 • Speciale Boels-kortingen op o.a. elektronica en weekendjes weg, collectieve verzekeringen en huren met forse personeelskorting!


Boelseye!

Is deze vacature van Manager Vehicle Fleet Management in Sittard een schot in de roos? Solliciteer direct via de button. Toch nog een vraag? Ik geef graag antwoord via WhatsApp op 06-28757591 of via mail: marielle.boer@boels.nl. Hoor ik snel wat van je?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via