Internal Communication Manager

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Dienstverband Contract
 • Standplaats Sittard
 • Vakgebied HoofdkantoorMarketing

Dit is de rol

Boels Rental heeft meer dan 400 filialen in 11 Europese landen en weet tot nu toe haar omzet elke 5 jaar te verdubbelen. Een bijzonder en sterk familiebedrijf dat in een continue groeifase zit. Om de interne communicatie in deze tijd van groei en verandering in goede banen te leiden, is de recent opgerichte afdeling Group Communication op zoek naar een Internal Communication Manager.

Het betreft een nieuwe functie binnen Boels Rental. We zoeken daarom iemand met een stevige persoonlijkheid en de nodige ervaring met interne- en verandercommunicatie om dit onderdeel de komende jaren verder gestalte te geven. Je initieert en verbetert de interne communicatie binnen Boels Rental. Hoe pak je dit aan? Jij hebt een duidelijke visie op interne communicatie en vertaalt deze naar een doeltreffende strategie dat zorgt voor een integrale inzet en samenhang van de diverse interne communicatiemiddelen en initiatieven. Je levert een actieve bijdrage aan een positieve ‘employee journey’ die beleving, tevredenheid en betrokkenheid onder collega’s stimuleert. Ook draag je zorg voor een verdere professionalisering van de interne informatiestroom (lijn- en parallelinformatie). 

De Internal Communication Manager restitueert onder de Manager Marketing-Communicatie en adviseert management en directie proactief over interne communicatie. Je stelt het interne communicatieplan op en draagt zorg en verantwoordelijkheid voor een goede executie. Dit doe je doelgericht en fact-based met focus op de midden-lange termijn, samen met een vast team van collega’s die ondersteunen bij de uitvoering. In deze rol ben je onderdeel van het MT Marketing.

Je takenpakket bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden:

 • Opstellen van intern-communicatiejaarplan en strategie;
 • Verantwoordelijk voor de executie van het jaarplan in tijd, kwaliteit en budget;
 • Functionele aansturing en coaching van interne communicatiemedewerkers;
 • Adviseren over en ontwikkelen van nieuwe interne communicatie-initiatieven;
 • Optimaliseren van communicatiestromen tussen hoofdkantoor en filialen;
 • Zorgdragen voor effectmetingen, evaluaties en voortgangsrapportages.

Profiel

Bij Boels Rental zijn we op zoek naar mensen die bij ons passen. Dat betekent dat wij graag de persoon leren kennen achter het cv. Je neemt bepaalde ervaring en vaardigheden mee die jij kunt inzetten bij Boels. Herken jij jezelf in onderstaande profiel?

Je bent een conceptuele denker die in kansen en mogelijkheden denkt: je hebt een echte ondernemersgeest! Je schakelt eenvoudig tussen strategie en uitvoering en bent in staat om overzicht en structuur aan te brengen. Je bent een stevige adviseur die zijn visie goed kan overbrengen en ziet complexe (strategische) projecten als een uitdaging. Maar je steekt ook graag zelf de handen uit de mouwen. Door je persoonlijk leiderschap weet je makkelijk verbinding te maken en krijg je dingen voor elkaar. Je bent vaak de ‘kar-trekker’ en weet de talenten van je collega’s optimaal te stimuleren en benutten om je doelen te behalen. Je hebt een gezonde dosis humor en een hoog relativeringsvermogen waardoor je niet alleen inhoudelijke kennis en expertise brengt maar ook fun, passie en bevlogenheid.

 • Visieontwikkeling: Organisatie- en marktontwikkelingen vertalen naar strategie en beleid;
 • Executiekracht: Organiserend vermogen en resultaatgerichtheid;
 • Sterke adviesvaardigheden: schriftelijke en mondelinge overtuigingskracht;
 • Kan complexe projecten leiden: coördinatie, aansturing, budgettering, administratie en rapportages.

Dit neem jij mee

 • Een afgeronde HBO – WO opleiding in communicatie(wetenschappen);
 • Minimaal 5-10 jaar proven track-record op het vlak van interne communicatie (bij een internationale organisatie);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift (Duits is een pré);

Dit bieden wij
Binnen Boels kun je rekenen op een plezierige en dynamische werkomgeving met veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling. Wij zetten ons niet alleen in voor de tevredenheid van onze klanten, maar ook voor de tevredenheid van onze medewerkers. Daar hoort ook een prima salaris bij inclusief een aantrekkelijke pensioenregeling. Dit is wat wij jou bieden.

Heb jij interesse in een mooie loopbaan bij Boels? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet via onderstaande button.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via