Corporate Communication Manager

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Dienstverband Contract
 • Standplaats Sittard
 • Vakgebied HoofdkantoorMarketing

Dit is de rol

Boels Rental heeft meer dan 400 filialen in 11 Europese landen en weet tot nu toe haar omzet elke 5 jaar te verdubbelen. Een bijzonder en sterk familiebedrijf dat in een continue groeifase zit. Om onze externe communicatie in goede banen te leiden, is de recent opgerichte afdeling Group Communication op zoek naar een Corporate Communication Manager.

Het betreft een nieuwe functie binnen Boels Rental. We zoeken daarom iemand met een stevige persoonlijkheid en de nodige ervaring met externe communicatie, PR en imagomanagement om dit onderdeel de komende jaren verder gestalte te geven. Hoe pak je dit aan? Je managet vanuit deze rol het imago van Boels Rental en diens merken actief via een doordacht communicatiebeleid in lijn met onze waarden. Je stelt daartoe het communicatiekader op met bijbehorende strategie en –(content)kalender, die zorgen voor een integrale aanpak en samenhang van de diverse internationale communicatieactiviteiten. Je initieert en leidt (verbeter)initiatieven op het vlak van online en offline communicatiekanalen. Jij begrijpt de impact van goede on- en offline PR-initiatieven op de doelgroep en hebt daarnaast een leidende rol in crisiscommunicatie. Je weet goede contacten op te bouwen en te onderhouden met media, pers, sponsorpartners en andere influencers.

De Corporate Communication Manager restitueert onder de Manager Marketing-Communicatie en adviseert directie en management proactief over internationale communicatie, PR en sponsor vraagstukken. Je stelt het corporate communicatieplan op en draagt zorg en verantwoordelijkheid voor een goede executie. Dit doe je doelgericht en fact-based met focus op de midden-lange termijn, samen met een vast team van collega’s die ondersteunen bij de uitvoering. In deze rol ben je onderdeel van het MT Marketing.

Je takenpakket bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden:

 • Opstellen van communicatieplan en strategie met de focus op naamsbekendheid, imago, PR en sponsoring;
 • Verantwoordelijk voor de executie van het communicatieplan in tijd, kwaliteit en budget;
 • Functionele aansturing en coaching van communicatiemedewerkers;
 • Afstemming en alignement van PR-  en sponsoractiviteiten (centraal/decentraal);
 • Opbouwen, onderhouden en uitbreiden van PR-netwerk: pers, vakbladen, samenwerkingspartners;
 • Leidende rol bij complexe PR & imago vraagstukken zoals crisis-communicatie en issuemanagement;
 • Stelt imago- en awareness metrics op, stuurt hier actief op en rapporteert hier periodiek over.

Profiel

Bij Boels Rental zijn we op zoek naar mensen die bij ons passen. Dat betekent dat wij graag de persoon leren kennen achter het cv. Je neemt bepaalde ervaring en vaardigheden mee die jij kunt inzetten bij Boels. Herken jij jezelf in onderstaande profiel?

Je bent een conceptuele denker die in kansen en mogelijkheden denkt: je hebt een echte ondernemersgeest! Je schakelt eenvoudig tussen strategie en uitvoering en bent in staat om overzicht en structuur aan te brengen. Je bent een stevige adviseur die zijn visie goed kan overbrengen en ziet complexe (strategische) projecten als een uitdaging. Maar je steekt ook graag zelf de handen uit de mauwen. Door je persoonlijk leiderschap weet je makkelijk verbinding te maken en krijg je dingen voor elkaar. Je bent vaak de ‘kar-trekker’ en weet de talenten van je collega’s optimaal te stimuleren en benutten om je doelen te behalen. Je hebt een gezonde dosis humor en een hoog relativeringsvermogen waardoor je niet alleen inhoudelijke kennis en expertise brengt maar ook fun, passie en bevlogenheid.

 • Visieontwikkeling: Organisatie- en marktontwikkelingen vertalen naar strategie en beleid;
 • Executiekracht: Organiserend vermogen en resultaatgerichtheid;
 • Sterke adviesvaardigheden: schriftelijke en mondelinge overtuigingskracht;
 • Kan complexe projecten leiden: coördinatie, aansturing, budgettering, administratie en rapportages.

Dit neem jij mee

 • Een afgeronde HBO-WO opleiding in Communicatie(wetenschappen), PR of Journalistiek;
  • Minimaal 5-10 jaar proven track-record op het vlak van corporate communicatie, (bij voorkeur bij een internationale organisatie);
  • Goede beheersing van de Nederlands en Engels taal in woord en schrift (Duits is een pré).

Dit bieden wij
Binnen Boels kun je rekenen op een plezierige en dynamische werkomgeving met veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling. Wij zetten ons niet alleen in voor de tevredenheid van onze klanten, maar ook voor de tevredenheid van onze medewerkers. Daar hoort ook een prima salaris bij inclusief een aantrekkelijke pensioenregeling. Dit is wat wij jou bieden.

Heb jij interesse in een mooie loopbaan bij Boels? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet via onderstaande button.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via