Samira - Verhuurmedewerker (verkoper)

Girlsday_miniature.jpg

Vrouwen in een mannenbaan: Samira Ritter #girlsday
5 vragen aan Samira Ritter, verhuurmedewerker bij Boels Verhuur – Depot Salzgitter DuitslandWaarom heb je op een baan bij Boels gesolliciteerd?
Ik wilde iets nieuws doen waar ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen. Ook waar ik elke dag afwisseling heb en niet altijd hetzelfde doe. Voordat ik solliciteerde, was ik een beetje onzeker. Ik heb toen mijn vader gevraagd of hij Boels kende. Zijn bedrijf zit om de hoek van een Boels filiaal. Hij zei: "Natuurlijk, we huren daar van tijd tot tijd machines. Ga je gang en solliciteer daar. Het is echt iets voor jou!"

Wat is het voordeel van werken met zoveel mannen?
Het is een heel andere werksfeer. Als er problemen zijn, worden die openlijk besproken en niet allemaal achter de schermen. Vroeger werkte ik bijna uitsluitend met vrouwen. Mannen zijn veel relaxter over alles. Je kunt opener over alles praten.

Zijn er bijzondere uitdagingen in zo'n "mannenindustrie"?
Je kunt niet te verlegen en terughoudend zijn. Ik heb genoeg klanten die letterlijk dingen uit mijn hand grissen. Omdat ze denken: "Oh, dat is te zwaar voor jou, ik draag het zelf wel". Of me niet eens willen laten helpen. Dan zeggen ze: "we laten vrouwen niet voor ons werken". Het is nog te veel een stereotype dat vrouwen niet thuishoren in zo’n technisch beroep. Vrouwen hebben een andere kijk op zaken en lossen uitdagingen ook anders op. Ook communiceren ze makkelijk met klanten.

Wat vind je het leukste aan je baan?
Elke dag is anders dan de vorige. Je staat steeds voor nieuwe uitdagingen. Vooral wat betreft de huurvraag van klanten. We krijgen steeds meer verzoeken voor speciale machines. Daar word ik enthousiast van. Ik vind het namelijk leuk om meer over deze machines te leren en klanten daar goed over te kunnen adviseren. Ik bedoel, hoe gaaf is het dat ik kan zeggen tegen mijn vriendinnen: ‘Ik reed vandaag op een 22ton graafmachine. Of stond in een hoogwerker op 40 meter hoogte?!’

Waarom moeten meer vrouwen kiezen voor een baan bij Boels, volgens jou?
Werken bij Boels biedt veel uitdagingen. Ik verveel me nooit. Je hebt de vrijheid om de klant echt te helpen met dé beste oplossing voor het vraagstuk. Daarnaast maakt het dagelijkse klantcontact mijn baan erg leuk. Ik heb het gevoel dat ik extra service toevoeg naast het verhuren van machines.