Ervaringen trainees

Benieuwd hoe het is om trainee te zijn bij Boels? Boels talenten, en oud trainees, Benthe, Jorn, Max, Maxime, Ruben en Simon vertellen je hoe zij hun traineeship ervaren hebben en hoe het is om als jong talent in een alsmaar groeiende retail organisatie te werken!

Als je na het lezen helemaal enthousiast bent geworden, laat dan meteen je gegevens achter onderaan de pagina. 

Benthe_2.jpg

Benthe

Ik ben Benthe Beckers, 23 jaar. Na mijn master Managerial Decision-Making and Control, ben ik in september 2021 gestart als Management Trainee bij Boels. Het traineeship is voor mij de ideale overstap van studeren naar werken. Doordat je verschillende bedrijfsonderdelen ziet en veel collega’s ontmoet leer je het bedrijf goed kennen en word het ook steeds duidelijker welke richting je zelf op wilt binnen Boels na het traineeship. Daarnaast leer ik veel van de projecten, trainingen en intervisiebijeenkomsten. Zo kan ik mezelf telkens blijven ontwikkelen. Als trainee werk je mee op verschillende afdelingen binnen Boels, maar heb je ook je eigen projecten waarbij je jouw toegevoegde waarde kan leveren. Doordat je 3 maanden heb meegewerkt in het depot is het makkelijker om de link te leggen tussen de werkzaamheden op het HQ en de operatie.

Omdat elke dag anders is en je de vrijheid hebt om je traineeship in te vullen naar de behoeftes die jij hebt, leer je elke dag weer nieuwe dingen en kun je jezelf continu blijven uitdagen. Naast de verschillende opdrachten vind ik het erg leuk en waardevol om het traineeship met andere trainees te volgen. Ik merk dat ik niet de enige ben met ups en downs en dat iedereen tegen zaken aanloopt. Als je nog niet klaar bent met jezelf ontwikkelen en uitdagen na je studie en verschillende werkzaamheden wilt ervaren, dan is het traineeship bij Boels een hele mooie kans. Door het traineeship leer je jouw grenzen te verleggen en kom je er stukje bij beetje achter welke werkzaamheden/functies goed bij je passen en welke niet. Het geeft veel energie dit binnen deze groeiende internationale onderneming te mogen doen.

Jorn

Ik ben Jorn Hoofs, 24 jaar. Het traineeship was na mijn Master Strategic Marketing de ideale manier om te ontdekken wat nu echt bij me past. Als trainee zie je enorm veel verschillende onderdelen van het bedrijf. Je komt ook veel in aanraking met afdelingen waar je zelf niet per se werkzaam bent. Dit draagt bij aan je ontdekkingsreis. Deze ruimte krijg je ook. De sollicitatieperiode was leerzaam en leuk, maar vooral ook pittig. Het was een lastige procedure waarin veel van je gevraagd wordt. Je moet jezelf echt laten zien en meteen al uit je comfortzone stappen. Dit was voor mij ook de eerste keer en dus nieuw in deze vorm. Wel had ik het idee dat, ook als ik niet zou worden aangenomen, ik een enorm leerzaam proces zou hebben doorlopen.

De dynamische omgeving waar je in belandt zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is binnen Boels. Hier draagt de bedrijfscultuur ook aan bij. De collegialiteit is hoog en iedereen staat voor jou, als ontdekkende nieuweling, klaar. Ik vind het heel leuk om met de  mooie uitdagingen die er liggen op te pakken en ermee aan de slag te gaan. Doordat het bedrijf zo snel groeit en zo een transitie doormaakt, zijn deze er in overvloed. Dit geeft me veel energie. De bedrijfscultuur is super, het voelt als een warm bad waar je in belandt. Collega’s vinden het traineeship interessant en zijn oprecht geïnteresseerd in je ervaringen en bevindingen. Daarnaast zie je heel veel verschillende onderdelen van het bedrijf die je kennis alleen maar ten goede komen. Als je van uitdagingen houdt en werken in een dynamische, informele omgeving moet je hier zeker zijn. Boels biedt unieke kansen die je bij bedrijven van een soortgelijk formaat niet snel krijgt. Je ziet en mag heel erg veel, waardoor je jezelf snel ontwikkelt.

Jorn.jpg
Max.jpg

Max

Ik ben Max Wintjens, 26 jaar. Met een Master International Business op zak ben ik gestart als Management Trainee bij Boels. Zowel de organisatie als het programma van het Traineeship bevallen mij uitstekend! De organisatie is constant in beweging. Mijn enthousiasme haal ik uit deze dynamische omgeving waar volop uitdagingen te vinden zijn om jezelf te ontwikkelen. Hiermee kun je ook écht impact maken. Wat mij verder aanspreekt is het ondernemende karakter van de organisatie. Heb je echt een goed idee, dan krijg je de ruimte om dit idee te pitchen en vervolgens hiermee aan de slag te gaan. Als trainee kijk ik met een frisse en open blik naar vraagstukken en uitdagingen. Dit levert vaak nieuwe inzichten en invalshoeken op voor het vinden van een geschikte oplossing. Verder lever ik als trainee toegevoegde waarde door kritische analyses uit te voeren en hands-on mee te werken.

Een typische werkdag begint op kantoor met een kop koffie en het doornemen van mijn mailbox. Vervolgens stel ik prioriteiten en bepaal ik hoe ik mijn dag ga indelen. Dit kan erg verschillen; een aantal meetings, netwerk uitbreiden of inlezen in bepaalde vraagstukken. Boels geeft veel handvaten voor persoonlijke ontwikkeling door middel van skill labs, round table gesprekken, intervisies en begeleiding door een externe partij. Maar het is ook belangrijk om zelf stil te staan bij je persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je je bewust van je gedrag, groei en welke factoren hier een rol bij spelen. Als je op zoek bent naar een werkplek die zelf volop in ontwikkeling is en de mogelijkheden en ruimte biedt om ook aan jouw persoonlijke groei te werken, dan is Boels in mijn ogen de perfecte werkgever.

Maxime

Ik ben Maxime Simons, 23 jaar. Na het afronden van mijn Master Strategic Marketing heb ik gesolliciteerd als Management Trainee. Het sollicitatieproces was intensief, maar wel erg interessant. De selectie dag heeft me echt warm gemaakt voor het traineeship en ik voelde me erg gemotiveerd omdat er meerdere medewerkers van verschillende lagen en afdelingen aanwezig waren. Het enthousiasme en de motivatie van collega’s binnen Boels dragen bij aan een hele aangename sfeer, waardoor ik met goede zin naar mijn werk ga. Ook de laagdrempeligheid binnen verschillende lagen en afdelingen is ontzettend aangenaam. Zowat alle collega’s zijn behulpzaam en staan open voor een gesprek. Mijn passie komt uit het feit dat Boels een ontzettend brede en dynamische organisatie is. De mogelijkheden om bijdrages te leveren binnen dit bedrijf lijken eindeloos, zowaar een (internationale) snoepjeswinkel.

Voor trainees is er veel vrijheid om het bedrijf te leren kennen, met een grote diversiteit aan werkzaamheden bij verschillende afdelingen. Om kennis van de organisatie op te doen, heb ik in het depot meegedraaid als baliemedewerker. Ik heb reserveringen gemaakt en klanten aan de balie geholpen met advies en huurcontracten. Daarnaast hielp ik met het laden, lossen en schoonmaken van kleinere machines. Dankzij deze ervaring heb ik veel respect gekregen voor hoe collega’s in het commerciële hart van Boels omgaan met zoveel verschillende type klanten. Daarnaast kom ik steeds meer te weten over hoe ik opereer in een bedrijfscontext, waar ik mezelf eerder niet bewust van was. Er wordt me regelmatig een spiegel voorgehouden (door mezelf, door coaching momenten of door mede-trainees), waar ik telkens weer door leer. Het werken voor Boels betekent voor mij een steile leercurve dankzij een proces van constante verbetering, voor zowel mezelf als de operaties van Boels Rental.

Maxime.jpg
Ruben.jpg

Simon

Ik ben Simon Truyen, 27 jaar. Na mijn Master Strategic Management ben ik gestart bij Boels. Het traineeship bevalt erg goed. Vanuit de eerste drie maanden op het depot heb ik een goede basis gelegd voor mijn baan bij Boels. Ik heb nog steeds goed contact met de mensen daar. Ik word regelmatig gebeld en zodra ik binnen loop zijn ze allemaal erg geïnteresseerd in hoe het met me gaat. Ik denk dat dit vrij uniek is en het ook wat zegt over hoe ik mij heb opgesteld. Weten waar het geld verdiend wordt en waar het voornaamste klantcontact ligt is een waardevolle ervaring om mee te krijgen. Vervolgens krijg je alle ruimte om je eigen netwerk op te bouwen, je eigen ontwikkeling te leiden en in alle afdelingen en werkzaamheden van Boels kennis op te doen om jezelf mee te verrijken. Er is voldoende begeleiding aanwezig, maar je voelt je al snel vertrouwd in het bedrijf om je eigen pad te bewandelen.

Ik ga vol enthousiasme naar mijn werk omdat elke dag anders is, ik vrijheid krijg en steeds nieuwe kennis opdoe. Dit vind ik heel belangrijk, zeker in mijn eerste baan. Boels is een bedrijf dat volop in de ontwikkeling is. Dit vergt veel verandering, energie en innovatie. Het is prachtig om in deze fase van een bedrijf er bij te komen. Alle deuren staan open en overal is winst te pakken. Het gevoel om daaraan bij te dragen en later een leidende rol in te krijgen is een unieke kans. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, dat is een heel groot doel van de traineeship. Jou als young professional laten groeien en je klaarstomen voor een positie in het management bij Boels. Hierin word ik begeleid door een mentor (manager binnen Boels) en vanuit de L&D afdeling. Ook is er een externe partij die zich echt richt op het ondersteunen bij je ontwikkeling en het versterken van je kwaliteiten. Ik ben ingestapt bij een ambitieuze wereldspeler en sta straks aan het roer om met Boels groter, beter en sterker te worden.

Ruben

Ik ben Ruben Bisschoff, 24 jaar. Na het afronden van mijn Master Global Supply Chain Management and Change ben ik gestart bij Boels. Als trainee leer je het bedrijf en de cultuur snel kennen, je ziet veel en kunt het maximale uit de verschillende periodes halen. Het initiatief wordt echt bij jezelf gelegd en je neemt zelf de regie over je eigen ontwikkeling. Daarnaast ben je onderdeel van een leuk groepje trainees, die ieder op zijn/haar eigen manier, dezelfde situaties meemaken. Je herkent elkaars situaties en helpt elkaar verder, dat is fijn. Ik merk dat ik enthousiast word van de vele uitdagingen, die er door de snelle groei van het bedrijf zijn. Daarnaast krijg je de kans om mee te denken waar we met Boels naar toe willen en je eigen steentje bij te dragen aan deze interessante ontwikkelingen.

Alle trainees bekijken zaken vanuit een andere expertise en achtergrond, dat maakt het interessant om samen te werken. Ieder heeft zijn eigen toegevoegde waarde op een andere manier, die perspectieven leiden vaak tot leuke discussies en gesprekken. De collega’s binnen Boels zijn erg behulpzaam en zien ook vaak de toegevoegde waarde om samen te werken. Regelmatig wissel je van afdeling, dat is altijd even wennen maar uiteindelijk een unieke kans om je interne netwerk uit te breiden. De begeleiding binnen het traject is écht van toegevoegde waarde, intern krijg je een mentor toegewezen uit de board die je helpt met je ontwikkeling en waarmee je regelmatig kunt sparren. Extern is een coach aangesloten, die helpt je weer op een hele andere manier. Je raakt snel verbonden met de cultuur die er binnen Boels heerst en door de vrijheid die je hebt, het meewerken en de persoonlijke begeleiding heb je een unieke combinatie.

Simon.jpg