Ervaringen medewerkers

Benieuwd hoe het is om trainee te zijn bij Boels? Boels talenten, en oud trainees, Nick, Sanni, Bram en Trix vertellen je hoe zij hun traineeship ervaren hebben en hoe het is om als jong talent in een alsmaar groeiende retail organisatie te werken!

Trix.jpg

Trix

Ik ben Trix Reekmans, na mijn Business Research Master ben ik in oktober 2019 gestart als trainee bij Boels. Ik heb voor Boels gekozen omdat ik het gevoel had dat het bedrijf in een cruciale fase van het bestaan zat, waardoor er veel kansen zijn om snel door te groeien. Daarnaast heeft het bedrijf nog steeds de ziel van een familiebedrijf, met mensen die initiatief nemen, persoonlijk contact belangrijk vinden en er elke dag voor gaan. Omdat het bedrijf geweldige kansen biedt aan mensen die ze durven creëren en grijpen. Je bent geen nummer, niet de zoveelste trainee maar een gewaardeerde collega die actief betrokken wordt bij projecten met een grote impact.

In mijn rol als Business Manager Finance, val ik direct onder de CFO, en kan ik snel schakelen tussen high-level strategie en detail werk. Daarnaast kan ik out of the box denken en spreek ik me uit wanneer ik mogelijke verbeteringen zie. Ik werk actief samen met de afdelingen binnen Finance maar ook met Operations en Sales. Mijn projecten zijn gericht op de verbetering van processen en efficiëntie om onze bredere strategie uit te voeren. Hier komt veel analyse van de huidige situatie en change management bij kijken. Zo heb ik bijgedragen aan de integratie van Cramo na de overname. Vooral op de debiteuren afdeling heb ik actief geholpen bij het verwerken van data en het stroomlijnen van de debiteuren van beide bedrijven. Een project om trots op te zijn.

Bram

Ik ben Bram Kools, na mijn Master Management, Change & Consultancy in november 2019 gestart als trainee bij Boels. Geen dag is hier hetzelfde, mede doordat de verhuurmarkt nogal ad-hoc is. Natuurlijk zijn projecten en werkzaamheden te plannen en kunnen deze structureel weg gezet worden. Toch geven juist de projecten die voortkomen uit de verschillende veranderingen en ontwikkelingen in de markt veel energie. Dan moet je uit jouw comfortzone gaan en aanpakken. Als Boels medewerker krijg je veel verantwoordelijkheid. Jouw denkwijze en benaderingen worden oprecht gewaardeerd. Boels is van oudsher een familiebedrijf en zo voelt het ook. Collega’s zetten graag een stap extra voor een ander.

Boels groeit hard, zowel autonoom als door overnames. Ik ben trots op mijn bijdrage, als Project Coördinator, aan de integratie van overnamebedrijf Cramo, dat nog steeds in volle gang is. Ik zie mijzelf als een verbinder en (interne) netwerker die constant op zoek is naar (afdeling overschrijdende) verbetering. Verandering in mensen en organisaties boeit mij. Ik hoop anderen te motiveren om samen vooruit te komen en wanneer nodig de zaken vanuit een ander perspectief te zien. Iedere dag gaan we samen aan de slag voor een nog beter Boels.

Bram.jpg
Sanni.jpg

Sanni

Ik ben Sanni Kluitenberg, na het afronden van mijn Masters Management & International Business, ben ik in februari 2018 gestart als trainee bij Boels. Werken bij Boels is voor mij een uitlaatklep om frisse ideeën voor te stellen, uit te werken en gezamenlijk uit te voeren. Boels is een bedrijf waar je alles kunt doen wat je leuk vindt en waar ruimte gemaakt wordt voor nieuwe ideeën mits je jezelf bewijst en goed onderbouwt. Het is een ideale start om te ontdekken wat je, als jong talent, leuk vindt om te doen en waar je in wilt groeien. Boels heeft een open, informele cultuur. We zijn een bedrijf dat continu in ontwikkeling is. Boels medewerkers willen vooruit en hebben een echte can-do mentaliteit.

Iedere dag als Teamleider Customer Care is anders en afwisselend doordat ik constant met mensen te maken heb, of het nu klanten, medewerkers of interne collega’s zijn. Ik krijg de ruimte om mee te denken hoe we de afdeling kunnen professionaliseren. Ik mag mijn ideeën uitwerken en implementeren. Alles is mogelijk als je goed uitlegt en uitwerkt wat je waarom op welke manier wilt bereiken. Ik ben trots op de uitrol van de OutSystems CrossHire tool waarmee we het inhuurproces onder handen hebben genomen. Voor deze uitrol kreeg ik te maken met meerdere processen van verschillende afdelingen waardoor ik in echte spin in het web moest zijn. Een ander mooi project waarin ik het verschil heb kunnen maken is het introduceren van een live chat voor klanten op onze website. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten nog sneller kunnen helpen!

Nick

Ik ben Nick Vaasen, na mijn Master Marketing Management in september 2019 gestart als trainee bij Boels. Als jong talent krijg je de exposure en mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak binnen een internationaal bedrijf dat een constante groei- en leercurve doormaakt. De combinatie van verantwoordelijkheden binnen een dergelijk bedrijf is uniek. Bij Boels ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. Dit wordt niet gebracht maar zul je zelf moeten halen. Met een ondernemende can-do mentaliteit kun je grote impact maken en krijg je de verantwoordelijkheid om verdere groei en professionalisering te waarborgen.

Als Pricing Manager van Boels Industrial heb ik een brugfunctie tussen de operatie van Boels Industrial en de staf functies op het hoofdkantoor. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en stuur grote projecten aan. Ik ben projectleider van verschillende pricing projecten op het gebied van verhuur en verkoop, en op het gebied van contractmanagement. Bovendien werk ik aan het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende business units gecombineerd met de stafafdelingen. Hiermee verbeter ik uiteindelijk ofwel de klanttevredenheid ofwel de efficiëntie van het werk van iemand anders. Dit geeft mij veel voldoening.

Nick.jpg

Neem contact met ons op

Heb je vragen over ons GeneratioNXT traineeship? Neem contact op met mij, Nina Borghoms via Whatsapp op 06 11 388 071 of mail naar nina.borghoms@boels.nl. Hoor ik snel wat van je?


Ben jij Boels GeneratioNXT?

Solliciteer nu!